Šef Pentagona najavio razgovor sa turskim kolegom o S-400

Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD rekao je da Vašington zna da je Turska počela da prihvata isporuke naprednog ruskog sistema raketne odbrane S-400.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

16:13

Šef Pentagona najavio razgovor sa turskim kolegom o S-400
Ilustracija: Depositphotos/icholakov01

Mark Esper je naglasio i da SAD ostaje pri poziciji da Ankara neće moći da nabavi lovce F-35 sve dok ima ruski program.

On je novinarima u Pentagonu rekao da planira da razgovara sa turskim kolegom kasnije danas i da će nakon toga Pentagon moći više da saopšti o tome, prenosi AP.

Pentagon je za danas najavio obraćanje dva visoka zvaničnika američkog Ministarstva odbrane kao odgovor na tursko prihvatanje isporuke naprednog ruskog sistema raketne odbrane S-400.

Rojters prenosi da će se javnosti obratiti zamenica ministra za nabavke Elen Lord i zamenik pomoćnika ministra zadužen za politička pitanja Dejvid Trahtenberg.

Agencija podseća da je Rusija ranije danas započela isporuku S-400 Turskoj, što je po oceni Rojtersa potez za koji se očekuje da će američke sankcije protiv Ankare koja je NATO saveznik i zabosti nož u srce zapadnog vojnog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: