Poplavljena knjižara "Geca Kon", upućen apel za pomoć, ugroženo nekoliko hiljada knjiga FOTO

Prostorije knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici poplavljene su i oštećene tokom obilnih padavina i nevremena koje je zahvatilo Beograd.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

14:18

Poplavljena knjižara
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Potopljene su dve velike prostorije u suterenu u kojima se nalazi antikvarnica, jedina državna u Srbiji, priručni magacin za knjige i biblioteka Prosvetinih izdanja, površine oko 280 kvadratnih metara, rekao je Tanjugu direktor tog kulturnog dobra Dragan Milenković.

On je apelovao na sve nadležne institucije da im pomognu da se izbore sa problemom, koji se nije javio prvi put.

Prema njegovim rečima, voda ugrožava nekoliko hiljada knjiga koje se nalaze u tom delu knjižare.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
Milenković je upozorio i da su oštećeni noseći stubovi objekta, koji čini važnu celinu Knez Mihailove ulice.

Voda je doprla da podrumskih prostorija Prosvete preko pozorišta "Boško Buha", čija je pozornica na prostoru koji pripada knjižari, a prema rečima Milenkovića, na nekim mestima je voda čak nadirala iz zemlje.
Foto: Tanjug/ Sava Radovanovic
Direktor je uputio apel za pomoć najvišim državnim i gradskim funkcionerima, kao i Ministarstvu privrede jer je IP "Prosveta" subjekat privatizacije, pošto, kako navodi, bez pomoći države i grada "Prosveta" nije u stanju sama da reši ovaj problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: