Žestok odgovor zbog napada na Srbe na Braču FOTO

Nakon napada na sezonske radnike na Braču, kako se ispostavilo srpske državljane, reagovala je gradonačelnica mesta u kom se incident dogodio.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE / SASCHA STEINBACH
EPA-EFE / SASCHA STEINBACH

Kako prenosi Index.hr, gradonačelnica Supetra Ivana Marković žestoko je osudila napad i objavila da će ukinuti finansiranje Torcida kpa i zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima. Naime, sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći između subote i nedelje napali Srbe.

Markovićeva je svoju reakciju objavila na stranici na Fejsbuku, koju je Indeks preneo u celosti.

"Ispred Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gde su stradala četiri mladića i jedna devojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvek bio i biće tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posetiti naš Grad, raditi i živeti. Ono što me teši je da niko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu", navela je gradonačelnica.

"Takođe, kako su napadači bili učesnici ili posetioci Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vreme turnira) odlučila sam da povučem odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može podsticati sportska događanja čiji učesnici ili posetioci iskazuju mržnju. Takođe, Grad Supetar će uskratiti daljnje korišćenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinioce bez imalo milosti", napisala je gradonačelnica Supetra.

Prema najnovijim informacijama, zbog napada na mladiće srpske nacionalnosti na Braču uhapšena su dva mladića.

strana 1 od 148 idi na stranu