Bihać: Migrant uboden nožem u masovnoj tuči

U centru Bihaća, kod zgrade dečjeg vrtića, u tuči u kojoj je učestvovalo više migranata, jedan od njih je uboden nožem.

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

19:15

Bihać: Migrant uboden nožem u masovnoj tuči
Ilustracija: Depositphotos/zx6r92

Na mesto događaja vrlo brzo su stigli policija i hitna pomoć, pa je povređenom migrantu ukazana pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, prenose Nezavisne.

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je uboden nožem u stomak i hospitalizovan je.

Očevici navode da je u incidentu učestvovalo desetak migranata, koji su su bili naoružani letvama i metalnim šipkama.

Na sreću, u trenutku kada je izbio incident, u krugu dečjeg vrtića nije bilo mališana koji u to vreme obično provode vreme u igri na otvorenom.

Prema rečima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedića, još se utvrđuju okolnosti događaja i u toku je potraga za učesnicima incidenta.

Šiljdedić je istakao da su ovakvi događaji na području Bihaća, ali i Velike Kladuše, sredina u kojima borave migranti, postale svakodnevica i ukazao da je broj migranata znatno veći od smeštajnih kapaciteta.

“Mnogi od njih spavaju na otvorenom ili u neuslovnim smeštajima, nemaju pristup hrani i zato se može očekivati da dolazi do ovakvih stvari”, rekao je Šiljdedić.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić izjavio je da Vlada USK u ovome trenutku ozbiljno razmatra uvođenje vanrednog stanja na području kantona.

On kaže da prema sadašnjim procenama, u Bihaću i Velikoj Kladuši boravi više od šest hiljada migranata.

„Mi definitivno ne možemoda primimo više od 3.200 migranata i pratićemo situaciju u narednom periodu. Ne bežimo od mogućnosti proglašenja i vanrednog stanja i da zaustavljanja priliva migranata na područje USK ako nas institucije koje su nadležne za rešavanje pitanja migracija ne shvate ozbiljno. Mi sa ovom situacijom ne možemo da se nosimo”, naveo je Kljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: