Nova eksplozija u Šri Lanki

U prestonici Šri Lanke, Kolombu, odjeknula je eksplozija nedaleko od crkve, tokom rada na demontiranju bombe, javlja Rojters.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2019.

12:56

Nova eksplozija u Šri Lanki
Foto: Tanjug/AP

Prema podacima agencije, pored crkve u kojoj je u nedelju odjeknula bomba, eksplodirao je kamion. Nesreća se desila kada su demineri pokušali da demontiraju otkrivenu bombu, prenosi Sputnjik. Raša tudej navodi, pozivajući se na lokalne medije, da u toj eksploziji nije bilo žrtava.

Podsetimo, u masovnim napadima na hrišćane u nedelju, za vreme Uskrsa, na crkve i luksuzne hotele u Šri Lanki, poginulo je 290 ljudi, dok je preko 500 ljudi povređeno.

Vlada te zemlje objavila je danas da je otkriveno ko stoji iza tih organizovanih napada, a reč je o lokalnoj terorističkoj islamskoj organizaciji, koja je za te napade imala i međunarodnu pomoć.

Uvedeno je i vanredno stanje, a u okviru istrage jutros je pronađeno i 87 detonatora bombi na glavnoj autobuskoj stanici u Kolombu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: