"Gledam u semafor na kraju utakmice, a pobediće Srbija"

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkog okruga, gde je prvo obišao rekonstruisanu Osnovnu školu "Siniša Janić".

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

06:52

Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je, obraćajući se okupljenima, izjavio da je rukovodstvo u Prištini iracionalno i neodgovorno i da "nikada ne znate šta može da se očekuje od njih".

"Naš cilj je mir i ja zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade. Ali ljudi ne treba da brinu, mi ćemo da čuvamo svoj narod. Osim što je moj stil malo drugačiji, ja ne volim da pretim i da se junačim, ja gladam šta će na kraju utakmice da bude na semaforu. A pobediće Srbija", rekao je Vučić u Vlasotincu.

Vučić je inače, u okviru posete Jablaničkom okrugu, posetio Osnovnu školu "Siniša Janić" u Vlasotincu, a nakon toga će obići Bojnik, Leskovac, Lebane, Medvedju i Sijarinsku Banju.

Vučića su ispred škole, koja je danas nakon višemesečnih radova primila učenike, sačekao veliki broj meštana, đaci i nastavnici, kao i direktor škole Goran Mitić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i načelnik jablaničkog okruga Miloš Ćirić.

Predsednik je obišao lokaciju na kojoj će uskoro početi gradnja fiskulturne sale, za koju su sredstva u iznosu od 71,2 miliona dinara obezbedili Ministarstvo privrede i opština Vlasotince.
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Radove na rekonstrukciji škole vredne 87,5 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Škola je prvi put rekonstruisana posle 37 godina. Ovu školsku ustanovu pohađa 704 učenika - u matičnoj školi i u isturenim odeljenjima u Orašju, Ladovici i Jastrepcu.

Zgrada škole sazidana je 1927. godine, a dograđena je 1981. kada je i poslednji put rekonstruisana, pre sadašnjih radova. Opština Vlasotince realizovana je u 2018. godini oko 50 projekata, uglavnom infrastrukturnih čija je ukupna vrednost 1,8 miliona dinara.
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Vučić će, posle posete Vlasotincu, u Bojniku obići proizvodni pogon fabrike za izradu galanterije "Autostop" i "Ekspert stil" plantažu voća.

Iz Bojnika će otići u Caričin grad, gde će obići Arheološko nalazište Caričin grad - Justiniana Prima.

Vučić će zatim posetiti Sijarinsku banju i obići lekovite izvore i rehabilitacioni centar - hotel "Gejzir", a nakon toga obilzak rekonstruisanog Doma zdravlja u Medvedji.
Predsednik će obići i radove na proširenju kapaciteta vrtića "Dečija radost" u Lebanima.
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Na kraju posete, Vučić će posetiti sedište Jablaničkog okruga, Leskovac, gde će obići rekonstruisanu Ustanovu za odrasle i stara lica, a zatim će se, sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti građanima.

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" započeo obilaskom Pčinjskog okruga, 7. februara, a u medjuvremenu je posetio i Južnobanatski, Mačvanski, Raški okrug i Rasinski okrug.

Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve uradjeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: