Gdanjsk: Porodici ubice gradonačelnika potrebna zaštita

Zamenik gradonačelnika poljskog grada Gdanjska Pjotr Kovalčuk izjavio je da se sastao sa majkom napadača na gradonačelnika Pavela Adamoviča.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

13:04

Gdanjsk: Porodici ubice gradonačelnika potrebna zaštita
Foto: Tanjug/AP/Carmen Jaspersen

On je naveo da je porodici ubice potrebna zaštita od poruka mržnje.

Agencija AP prenosi da će kovčeg sa telom Adamoviča biti izložen u centru pokreta "Solidarnost" u Gdanjsku da bi se građani oprostili od gradonačelnika, koji će biti sahranjen u subotu.

Podseća se da je Adamovič preminuo u ponedeljak od posledica ubodnih rana koje mu je noć pre toga naneo Stefan V, stanovnik Gdanjska koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog krađa.

Zamenik gradonačelnika Kovalčuk rekao je da se sreo sa majkom napadača i dodao da je njegova porodica u šoku i da joj je potrebna podrška.

AP navodi da je ministar pravosuđa Poljske Zbignjev Zjobro saopštio da je majka upozoravala zatvorske vlasti u vezi sa psihološkim stanjem njenog sina, ali to nije odložilo njegovo oslobađanje u decembru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: