Utorak, 18.12.2018.

00:07

"Beograd i Priština da ne pogoršavaju situaciju"

Generalni podsekretar UN za mirovne operacije Žan-Pjer Lakroa rekao je da su nedavni događaji na Kosovu dodatno pogoršali odnose između Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Tanjug/AP Photo/Craig Ruttle

On je pozvao obe strane da izbegavaju bilo kakve korake koji bi mogli da dodatno pogoršaju situaciju.

"Zabrinuti smo zbog situacije na terenu, posebno na severu Kosova, i zato je neophodno da Priština i Beograd izbegnu bilo kakve korake koji bi mogli da dodatno pogoršaju situaciju, već radije da nađu načine da poboljšaju dijalog i međusobne odnose", rekao je Lakroa otvarajući vanrednu sednicu Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji.

Istakao je da je UNMIK posvećen bliskoj saradnji sa KFOR-om u skladu sa Rezolucijom 1244.

Generalni podsekretar UN za mirovne operacije je predstavio ambasadorima poslednje događaje na KiM, od glasanja u Interpolu do uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije i odluke kosovske skupštine o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku i osnivanju ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

20 h

Podeli: