Budimpešta: Demonstranti pred TV, neki padali u nesvest

Demonstranti u Budimpešti sinoć stigli pred državnu TV i tražili da se njihovi zahtevi pročitaju na tom javnom servisu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

08:45

Budimpešta: Demonstranti pred TV, neki padali u nesvest
Foto: Tanjug/AP

Oni protestuju protiv amandmana na zakon o radu vlade Viktora Orbana, a među učesnicima protesta bilo je i opozicionih političara, prenosi MTI.

Navodi se da su neki od nih mogli da uđu u zgradu ali uz pratnju policije, a među njima su bili Lajoš Kepli i Janoš Stumer iz partije Jobik, Laslo Varju iz Demokratske koalicije, Anjes Kunalmi iz redova Socijalista.

Policija je na svom sajtu objavila da su neki učesnici protesta bacali krekere, bočice i druge predmete na policajce i gurali se sa njima, a da su pojedinci pali na zemlju i onesvestili se.

Kako se navodi, nakon nekoliko upozorenja policija je morala da upotrebi suzavac, a povređenima je na licu mesta ukazama medicinska pomoć.

U Budimpešti je u nedelju oko 10.000 građana protestvovalo protiv novog zakona o radu i vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana i to je bio četvrti po redu u poslednjih nedelju dana koji organizuju levičarske opozione partije, grupe studenata i građana koji se protive vladi Viktora Orbana, a protestu su se pridružili i sindikati, prenosi Rojters.

Demonstranti su u šetnji od Trga Heroja do parlamenta mahali zastavama Evropske unije i Mađarske noseći slogane, a na jednom od slogana je, kako se navodi, pisalo "Nemoj da kradeš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: