Izrael demantuje: Nije oboren naš avion u Siriji

Portparol izraelske Vojske demantovao je navode da je izraelski avion oboren u Siriji, javlja Rojters.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

22:40

Izrael demantuje: Nije oboren naš avion u Siriji
Foto: Gettyimages

"To je potpuno lažno", rekao je portparol izraelske vojske.

Ruska agencija RIA novosti objavila je ranije da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion.

Rojters prenosi da je prema informacijama RIA novosti iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete.

Sirijska protivvazdušna odbrana suočila se sa vazdušnom agresijom i obrila je nekoliko ciljeva, sprečivši ih da izvrše svoje zadatke, saopšteno je na sirijskoj državnoj televiziji.

Televizija ne navodi ko je izvršio večerašnji napad, ali ističe da je ovo bio prvi napad ove vrste otkad je Sirija dobila ruske protivvazdušne sisteme prošlog meseca, prenosi AP.

Prema navodima sirijske televizije, napadnuto je područje Kisveha, južno od prestonice Damaska, gde se nalaze vojne baze.

AP navodi da za sada nije u potpunosti jasno ko je izvršio napade, ali je poznato da je Izrael izvršio desetine vazdušnih napada na Siriju u prethodnim godinama.

Ruska agencija RIA novosti objavila je ranije večeras da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion. Rojters prenosi da je prema informacijama RIA novosti iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da su Izraelci raketama napali podrčje južno od Damaska.

Nacionalna novinska agencija Sirije javlja da se sirijska vojska uspešno odbranila od napada, "uprkos njegovom intenzitetu".

AP navodi da je ovo prvi napad na Siriju otkad je Rusija prošlog meseca saopštila da je sirijskoj vojsci dala sistem protivvazdušne odbrane S-300.

Portparol izraelske Vojske izjavio je ranije večeras za Rojters da su navodi o napadu lažni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: