Nova vest
Fudbal 7

1.5.2024.

9:44

Tuhel svalio krivicu na svog igrača za oba primljena gola

Bajern i Real Madrid su remizirali u Minhenu rezultatom 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Real je poveo, Bajern preokrenuo sa dva gola za pet minuta, ali se "kraljevski klub" izvukao u finišu i iz penala došao do egala pred revanš na "Santjago Bernabeu".

Oba gola za Real dao je Vinisijus Žunior, a trener Bajerna Tomas Tuhel smatra da je krivac u obe situacije bio isti.

On je krivicu svalio na korejskog štopera Kim Min-Jea, kome je Vinisijus pobegao kod prvog gola, a kod drugog je oborio Rodriga i napravio penal za krajnjih 2:2.

"Bio je previše pohlepan u oba slučaja. Najpre je prerano krenuo na Vinisijusa kod prvog gola, a Toni Kros ga je uhvatio na pogrešnoj nozi dodavanjem. Rizikovao je i bio preagresivan", rekao je Tuhel na konferenciji za medije.

Nastavio je sa obrazlaganjem svog mišljenja.

"Kod drugog gola takođe je pogrešio. Igrali smo pet na dva, bilo nas je više. Nije bilo potrebe da tako agresivno brani Rodriga. Kada je Dajer hteo da mu pomogne, Kim je srušio Rodriga. Nažalost, sa kvalitetom kakav ima Real, te greške se kažnjavaju. Dešava se, moramo da idemo dalje", rekao je Tuhel.

"I dalje su šanse 50:50 - želimo da odemo u Madrid, pobedimo i obezbedimo plasman na 'Vembli'. Igrali smo dobro u prvih 15 minuta, stvarali šanse, imali tečnu igru. Oni su stvorili jednu šansu i iz nje dali gol. Onda smo mi igrali bolje u drugom poluvremenu, poveli 2:1, imali šansu za treći gol... Onda se ukazala prilika u našem šesnaestercu i oni su dali gol. Sve će da bude odlučeno na Bernabeu", rekao je Tuhel.

Revanš meč je na programu osmog maja u Madridu.

"Nije važno da li sam trener, koji zna kako se pobeđuje na stadionu 'Santjago Bernabeu', već da svi verujemo da to možemo. To je jedno od najtežih mesta za pobedu, ali lepota fudbala je u takvim izazovima. Idemo u Madrid, pobednik nosi sve", dodao je Tuhel.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Slavna glumica: Nisam dala dozvolu

Glumica Skarlet Johanson optužila je OpenAI da je kopirao njen glas za jednog od glasovnih asistenata u ChatGPT-ju uprkos tome što je kompaniji uskratila dozvolu da to učini.

Index

13:20

3 h

Novo Sport Video Menu