Drama u avionu, dim u pilotskoj kabini

Avion "Ostrijan erlajnsa" (Austrian Airlines) sa 161 putnikom bio je primoran da se vrati nazad ubrzo posle poletanja zbog pojave dima u pilotskoj kabini.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

17:17

Drama u avionu, dim u pilotskoj kabini
Foto: GettyImages

To je saopštila ta austrijska kompanija, čime je potvrdila informaciju specijalizovanog sajta "Eviejšen portal" (Aviation Portal).

Erbas A321 u nedelju je tek bio poleteo iz Beča za Frankfurt kada je posada osetila jak miris i primetila dim, zbog čega su morali da koriste maske s kiseonikom.

Avion se bez problema vratio i sleteo na aerodrom sa koga je pošao, navela je kompanija i dodala da bezbednost leta nije ni u jednom trenutku bila dovedena u pitanje.

Posada je ipak bila podvrgnuta rutinskoj kontroli u bolnici posle incidenta.

Incident je izazvan isparavanjima proizvoda korišćenim za čišćenje reaktora, navela je avio-kompanija u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: