UNS: Ukinuta presuda u sporu "Stefanović protiv NIN"

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu u sporu Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN, a odluka će strankama biti dostavljena preko Višeg suda, saznaje UNS.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

U saopštenju UNS je naveo da je potvrdu te informacije dobio u Vrhovnom kasacionom sudu, ali da nije imao uvid u samu odluku.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tužio je kao građanin novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i nedeljnik NIN, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" objavljenog 16. juna 2016. godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Sandra Petrušić, Milan Ćulibrk i Društvo za novinsko-izdavačku delatnost NIN d.o.o. Beograd bili su obavezani da na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate Stefanoviću 300.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, kao i da presudu objave u prvom sledećem izdanju NIN-a.

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je ovu presudu i pravosnažno odbio Stefanovićev tužbeni zahtev za isplatu 300.000 dinara na ime odštete.

Istom odlukom Stefanović je bio obavezan da tuženima iz NIN-a Sandri Petrušić i Milanu Ćulibrku isplati 89.700 dinara za troškove postupka u roku od 15 dana od prijema presude.

Društvo

strana 1 od 167 idi na stranu