Trampu se sviđa rešenje o dve države za Izrael i Palestinu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da želi rešenje koje predviđa dve države za izraelsko-palestinski sukob.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

10:40

Trampu se sviđa rešenje o dve države za Izrael i Palestinu
Ilustracija: Getty Images

Kako navodi Rojters, to je najjasnija podrška koju je njegova administracija uputila ovakvom ishodu tog sukoba.

Podseća se da je Trampova administracija u prošlosti tvrdila da će ovo rešenje podržati ukoliko na njega pristanu obe strane.

Navodi se da je Tramp tokom jučerašnjeg sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, na marginama Generalne skupštine UN, poručio da želi da u naredna dva do tri meseca predstavi mirovni plan.

"Sviđa mi se rešenje o dve države. To je nešto što mislim da bi najbolje funkcionisalo... To je moj osećaj", rekao je Tramp.

Navodi se da je Netanjahu kazao da bilo kakva buduća palestinska država mora da bude demilitarizovana i mora da prizna Izrael kao državu jevrejskog naroda, što su uslovi za koje Palestinci tvrde da pokazuju da on nije iskreno posvećen miru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: