CG razmišlja o prihvatu migranata iz Italije, a Srbija?

Vlada Crne Gore još nije odlučila da li će prihvatiti zahtev Italije da primi deo migranata koji su se iskrcali na Siciliji

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

12:56

CG razmišlja o prihvatu migranata iz Italije, a Srbija?
Ilustracija: Getty Images

Crnogorska vlada je za "Vijesti" potvrdila da je Italija, preko crnogorske ambasade u Podgorici, uputila zahtev za prihvatanje migranata, ali da stav o tom pitanju još nije zauzet.

Oko 140 migranata u nedelju se iskrcalo na Siciliji pošto su ih italijanske vlasti, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija, danima držale zatvorene na brodu "Dikioti" ne dozvoljavajući im da izađu na kopno.

Vijesti navode da su italijanski mediji preneli da je posle iskrcavanja migranata Albanija prihvatila da primi njih 20, a Irska do 25, dok Rim nije dobio odgovore iz Crne Gore i Srbije.

Cucić: Nije stigao zahtev

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić izjavio je danas da nema informaciju da je Srbija dobila zahtev za prihvat izbeglica iz Italije.

"Nemam informaciju. Mislim da nismo dobili takav zahtev", rekao je Cucić agenciji Beta.

Vlada Crne Gore još nije odlučila da li će prihvatiti zahtev Italije da primi deo migranata koji su se iskrcali na Siciliji, prenele su danas podgoričke Vijesti. Taj list navodi da su italijanski mediji preneli da je posle iskrcavanja migranata Albanija prihvatila da primi njih 20, a Irska do 25, dok Rim nije dobio odgovore iz Crne Gore i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: