Policija pronašla izgladnelu decu

Jedanaestoro izgladnele dece pronađeno je u skrovištu u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko, objavila je policija.

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 06.08.2018.

15:15

Policija pronašla izgladnelu decu
EPA-EFE/TAOS COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Kako prenosi CNN, decu staru od godinu do 15 godina u nehumanim uslovima držala su dvojica naoružanih muškaraca.

“Dvojica muškaraca su uhapšena, a deca su pronađena u najgorim uslovima koje sam ikada video”, rekao je lokalni šerif.

On je dodao da su deca bila bosa i da su izgledali kao izbeglice iz “trećeg sveta”. Policija je izvršila pretres kada je dobila poruku “Umiremo od gladi, treba nam voda i hrana”.
Šerif je dodao da su deca bila mršava i prljava, da su im se rebra videla i da su bili uplašeni. U zabačenom skloništu nije bilo struje, a jedina hrana im je bio pririnač i krompir.
Operacija je sprovedena u sklopu potrage za trogodišnjim detetom, koje je nestalo pre nekoliko meseci. Potraga je počela prošle godine u Džonsborou, kad je Siradž Vadž (39) optužen da je oteo svoje dete, koje nikada nije pronađeno.

Šerif je izdao nalog za pretres "kompleksa okruženog automobilskim gumama i zemljanim zidom" u ruralnoj opštini Amalija, gde se smatralo da se skrivaju Vadž i još jedan muškarac Lukas Morten.

Ujutru 3. avgusta desetak policajaca krenulo je u akciju i otkrilo "usku kamp-kućicu, ukopanu u zemlji, pokrivenu plastikom, bez vode, kanalizacije ili struje" i dvojicu muškaraca naoružanih puškom i pištoljima.

Budući da su odbijali da poslušaju naredbe, policajci su krenuli u napad koji je okončan bez žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: