"Atmosfera na radnom ručku kao na svadbi", o detaljima muk

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je atmosfera tokom radnog ručka u Oteševu, na obali Prespanskog jezera, bila veoma dobra, gotovo kao na venčanju.

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2018.

16:12

Foto: Tanjug/AP

"Atmosfera je bila veoma dobra, skoro kao na svadbenom prijemu", rekao je Cipras govoreći o radnom ručku koji je imao sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, prenosi ANA.

Kako se navodi, on je, uprkos insistiranju novinara, odbio da otkrije više detalja radnog ručka.

Grčka i Makedonija danas su potpisale sporazum kojim se predviđa da novo ime bivše jugoslovenske republike bude Republika Severna Makedonija.

Sporazum o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke potpisali su šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Sporazum je potpisan u mestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera, a nakon toga su delegacije dve zemlje čamcima otišle na makedonsku stranu jezera gde je održan radni ručak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: