Odlazeći premijer hvali predsednika: Čvrsti nervi...

Odlazeći premijer Paolo Đentiloni izrazio je podršku italijanskom predsedniku Serđu Matareli nakon što je odbio da prihvati Paola Savonu za ministra ekonomije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

07:52

Odlazeći premijer hvali predsednika: Čvrsti nervi...
Foto: Tanjug/AP/Ettore Ferrari

"Čvrsti nervi i solidarnost za predsednika Matarelu. Sada moramo da sačuvamo našu veliku zemlju", napisao je Đentiloni, prenosi Ansa.

Podršku Matareli pružila je i Demokratska partija.

"Liga i pokret Pet zvezdica koriste nečuvene reči i pretnje bez presedana. Spremni smo da se mobilišemo kako bi smo odbranili demokratiju i naše institucije. Pozivam lidere Pet zvezdica i Lige Luiđi di Maja i Mateo Salvinija da ocene svoj rad - napadi na šefa države i institucije su nečuveni", rekao je lider DP Maurisio Martina.

On je gostujući na italijanskoj državnoj televiziji kazao da je predsednik Matarela "garant italijanskog naroda".

Kandidat pokreta Pet zvezdica i Lige za premijera Đuzepe Konti vratio je danas mandat italijanskom predsedniku nakon što je on odbio da prihvati nominaciju evroskeptičnog Paola Savone za ministra ekonomije.

Nakon toga, lider Pokreta pet zvezdica Luiđi di Majo izjavio je da bi trebalo opozvati predsednika Serđa Matarelu zbog "izdaje države" .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: