Jeremić najavio tužbu protiv Vučića

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić najavio je da će pravni tim Narodne stranke "u najbližoj budućnosti" podneti tužbu protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

16:20

Jeremić najavio tužbu protiv Vučića
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Vučić je danas, komentarišući hapšenja u Americi, a mediji navode da su to saradnici predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, kazao da mu se čini da je to neka "ozbiljna međunarodna banda lopova na međunarodnom nivou predvođena Vukom Jeremićem".

"To nije od juče, to smo znali odavno", rekao je Vučić i dodao da je i ranije bilo čudno kada neko dobije novac od jedne ambasade, a pare mu budu uplaćene preko neke druge ambasade.

Jeremić je kazao da će Pravni tim Narodne stranke obavestiti javnost o podnošenju tužbe protiv predsednika Srbije, kao i da će objaviti "ako se dogodi čudo i Vučić skupi hrabrosti i pojavi se pred sudom".

Jeremić ja kazao da je Vučić "po istom receptu po kojem je u predsedničkoj izbornoj kampanji kukavički napao Jeremićevu suprugu tvrdeći da je ona, na čelu narko bande", sada pokušava da konstruiše da je Jeremić na čelu nekakve međunarodne bande lopova.

"Podsetiću ga da su u trci za Generalnog sekretara UN, koju sam uprkos njegovoj ličnoj opstrukciji uspeo da završim na viskom drugom mestu, svi kandidati za vodeću poziciju u aktuelnom međunarodnom poretku prošli detaljna ispitivanja svojih biografija i finansija od strane relevantnih službi i institucija najmoćnijih država sveta - uključujući SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku. Nijedna od njih nije u mom slučaju pronašla ni najmanju manjkavost ili nepravilnost", kazao je Jeremić.

Dodao je da je poslednjih meseci u više navrata putovao u SAD, gde je iz porodičnih razloga proveo i poslednjih nekoliko nedelja.

"Da postoji bilo kakva sumnja američkih organa vezanih za moju prošlost, očigledno da je bi tim prilikama reagovali - a nisu", kazao je Jeremić.

Navodeći da "brutalni napad" na sebe doživljava kao izraz Vučićeve potrebe da ih ućutka, on je kazao da će mu pružiti priliku da dokaže svoje tvrdnje na način kako se to radi u građanskim državama sa uređenim pravosudnim sistemom.

"Dok govori najbezočnije izmišljotine o Jeremiću, pored Vučića stoji direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe položaja i koji je dobio tri godine zabrane obavljanja poslova u državnim organima", ukazao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: