"Šaljem Zagrebu imena 20.000 dece ubijene u Jasenovcu"

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić kaže da će Zagrebu poslati imena 20.000 dece koja su ubijena u Jasenovcu i logorima u Hrvatskoj za vreme II svetskog rata.

Izvor: B92

Sreda, 02.05.2018.

23:37

To su objavile Večernje novosti i dodale da Srbija tako odgovara na pokušaje relativizacije ustaških zločina.

Dačić kaže i da će spisak žrtava u Zagreb da pošalje preporučenom poštom.

"I ranije sam to planirao da uradim, ali kad god rešim da dostavim spisak određenom ministruoni ga smene. Tako je bilo i kad sam hteo da bivšem šefu hrvatske diplomatije Štiru posaljem listu ubijene dece. Ali ovoga puta će im stići preporučena posta", rekao je Dačić.

On je naglasio da bi hrvatski zvaničnici bar iz osećanja počasti za žrtve morali da ćute, a ne da traže neke nove istrage poput predsednice Kolinde Grabar Kitarović koja se založila za formiranje međunarodne komisije za utvrđivanje broja žrtava u Jasenovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: