Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulini izjavio je da prištinski lideri ne mogu da ugroze mir u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Međutim, ocenio je da zabrinjava ćutanje Evropske unije i NATO na izjave Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

"Naravno da Haradinaj, baš kao ni Tači, ne može da ugrozi mir i stabilnost ni na jednom centimetru teritorije Republike Srbije i uostalom zbog toga Vojska Srbije i postoji", istakao je Vulin u saopštenju.

"Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osudjenog, bilo neosudjenog kakav je Ramuš Haradinaj, da ugrozi mir na prostoru Republike Srbije i uostalom čitavom Balkanu", izjavio je ministar odbrane komentarišući navode Haradinaja o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu.

On je naglasio da ono što zabrinjava jeste činjenica da čitava Evropska unija i NATO tako upadljivo ćute i kada Tači poziva na oružje i preti puškama i kada Haradinaj govori o nekakvom "istočnom Kosovu".

"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni EU, ni NATO-a, za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu. Vreme je da progovore", napomenuo je Vulin.

Politika

strana 1 od 268 idi na stranu