Sud poništio listu Ljubiše Preletačevića Belog, rok 48h

Beograd -- Upravni sud poništio je listu Ljubiše Belog Preletačevića za izbore u Beogradu, objavljeno je na sajtu Upravnog suda.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Kako navode, nisu ispunjeni uslovi da se ta lista proglasi. Tom odlukom upravni sud je usvojio žalbu podnosioca M. A na rešenje Gradske izborne komisije.

Gradska izborna komisija potom je dala dala je rok od 48 sati podnosiocu liste "Ljubiša Preletačević BELI - Zato što volimo BELOVGRAD" da otkloni utvrđene nedostatke.

U saopštenju GIK-a se precizira da je na današnjoj sednici to telo jednoglasno usvojilo zaključak o otklanjanju nedostataka za Preletačivićevu izbornu listu.

U međuvremenu oglasio se i Preletačević koji je na svom Tviter nalogu napisao "Kome doboru listu? Pa on kad je bude pravio nek je nosi, bratee".

Podsećamo, nedavno je došlo do rastanka mladenovačkog pokreta "Samo jako" i Luke Maksimovića, koji je tumačio lik Ljubiše Belog Preletačevića na lokalnim izborima, a potom i u trci za predsednika Srbije.

Za razliku od raznoraznih cepanja na političkoj sceni Srbije, čega smo svedoci od uspostavljanja višestranačja na ovim prostorima, u ovom slučaju je “razvod“ protekao bez teških reči, uz nekoliko saopštenja i “dobre želje za nastavak političke borbe“.

Opšrinije u analizi našeg Spasoja Veselinovića - OVDE

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu