Sud: Marjanović pravosnažno u pritvoru do 10. marta

Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene pre dve godine na nasipu u Borči, definitivno je produžen pritvor za tri meseca.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 02.02.2018.

15:32

Sud: Marjanović pravosnažno u pritvoru do 10. marta

Marjanovićev pritvor tako može da traje do 10. marta, kada se očekuje odluka tužilaštva da li će podići optužnicu protiv njega.

Drugostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo je novo rešenje prvostepenog veća tog suda kojim je Marjanoviću produžen pritvor za još tri meseca, rekla je za Tanjug portparolka tog suda Mirjana Piljić.

Pritvor je Marjanoviću prvobitno bio produžen za tri meseca 8. decembra 2017, ali je to rešenje bilo ukinuto i vraćeno na ponovno odlučivanje. Novo rešenje prvostepenog veća od 19. januara, današnjom odlukom suda je potvrđeno i ne može se više napadati žalbama.

U obrazloženju odluke drugostepenog veća Apelacionog suda se navodi da je prvostepeno veće pravilno našlo da i dalje stoje zakonski razlozi za produženje pritvora Marjanoviću.

Oba veća suda su saglasna da su u toku krivičnog postupka prikupljeni novi dokazi protiv Marjanovića, “koji jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je izvršio krivično delo teško ubistvo, za koje je propisana kazna preko 10 godina".

Osim toga, dodaje se da se o slučaju ubistva Jelene Marjanović svakodnevno piše u medijima, pa bi zbog puštanja Marjanovića da se brani sa slobode “javnost bila uznemirena u meri u kojoj bi mogla da ugrozi nesmetano vođenje krivičnog postupka“.

Takođe, u odluci Apelacionog suda se ističe da bi Marjanović, u slučaju puštanja da se brani sa slobode, a s obzirom na to da se u javnosti ranije izjašnjavao o ubistvu svoje supruge, takođe mogao da ugrozi krivični postupak ukoliko nastavi sa takvim javnim izjašnjavanjem.

Protiv Marjanovića je u toku istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema zakonu, okrivljeni može da bude u pritvoru šest meseci bez optužnice, a nakon toga tužilaštvo ili podiže optužnicu ili mu se ukida pritvor i pušta se na odbranu sa slobode.

Pošto 10. marta ističe šestomesečni rok, do tada se očekuje odluka tužioca o optužnici.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već skoro dve godine i prate ga razne verzije o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: