Četvrtak, 01.02.2018.

18:09

"Važan je trenutak u kojem je Kandić predložena za Nobela"

Važan je trenutak u kojem je Nataša Kandić predložena za Nobelovu nagradu za mir, izjavila je Sonja Biserko iz Helsinškog odbora za ljudska prava.

Izvor: O2

Kako navodi, ceo region se zaglavio u “jedan vrlo negativan trend, koji je daleko od onoga što se od njega očekuje“.

“Zaslužna je pre svega za ono što je radila, skupljala činjenice i pre svega dovela u prvi plan žrtvu. To je nešto što će onemogućiti bilo kakvu manipulaciju sa brojkama, što je inače stalna praksa u ovom regionu”, navodi Sonja Biserko.

Posećamo, Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo predloženi su za Nobelovu nagradu za mir, a predlog su izneli predsedavajući američke Helsinške komisije, republikanski senator iz Misisipija Rodžer Viker, i demokratski član Odbora za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma, kongresmen iz Njujorka Eliot Engel.

Nataša Kandić je nakon toga izjavila da je kandidatura za Nobela nju i sve u Fondu iznenadila i da su pomalo zbunjeni.

“Imamo u vidu kakva je situacija na polju tranzicione pravde, u svim državama na području bivše Jugoslavije, vrlo malo smo svi uradili, tako da nam se ovaj predlog za Nobelovu nagradu čini nestvarno i nije u skladu sa onim dokle smo posle svih tih ratova i žrtava, posle 25 godina, stigli... Nismo se baš mnogo pomerili”, rekla je Kandićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: