Vesić tužio Božovića, traži milion zbog "duševnih bolova"

Gradski menadžer Goran Vesić tužio je predsednika beogradskih demokrata Balšu Božovića na ime naknade nematerijalne štete u iznosu od milion dinara.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

15:12

Vesić tužio Božovića, traži milion zbog
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Kako navodi N1, Vesić je uputio tužbu i traži nadoknadu za "pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda".

“Vesić je podneo tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu zato što ga je kako navodi Božović "javno uvredio, ostramotio i ocrnio" kada je izjavio da je veoma važno da gradska vlast objasni šta se dešava sa budžetom za 2018. godinu i da očekuje da tužilaštvo Sinišu Malog i Gorana Vesića, zajedno sa jelkom, pošalje da Novu godinu slave u Centralnom zatvoru", navodi N1.

Podseća se i da je javnost burno reagovala pošto je portal Pištaljka otkrio da je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu plaćena 83.000 evra.

“Gradonačelnik Siniša Mali je najavio da će ugovor o nabavci biti momentalno raskinut, a nakon toga kompanija “Kip lajt” koja je trebalo da zaradi na nabavci jelke saopštila je da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima. Grad Beograd od firme Kip Lajt godinama unazad kupuje prazničnu rasvetu”, dodaje N1.

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović izjavio je povodom tužbe Gorana Vesića da je veća "provizija za istinu, nego proviziju za jelku".

"Goran Vesić se naljutio na mene što sam otkrio prevaru u vezi jelke pa sad od mene tužbom traži još milion dinara. Ispada da je veća provizija za istinu nego provizija za jelku koja je koštala neverovatnih 5.500 evra po jednom metru", izjavio je Božović agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: