Da biste ušli u trku za Beograd - 165.000 dinara VIDEO

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta, a rok za predaju lista je 16. februar. Koje liste su do sada predate i ko ih čini?

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

19:17

Da biste ušli u trku za Beograd - 165.000 dinara VIDEO
Ilustracija: Thinkstock

Do danas su potpise predale četiri liste, i to one okupljene oko SNS, SRS, SPS i DS. GIK je do sada potvrdio samo listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

A da biste uopšte mogli da uđete u izbornu trku morate da skupite 30 potpisa za jedno odborničko mesto. U gradskoj skupštini postoji 110 odborničkih mesta, što znači ukupno 3.300 potpisa.

Svaki potpis se overava kod notara po posebnoj, jeftinijoj, tzv. izbornoj tarifi, u iznosu od 50 dinara, što je ukupno 165.000 dinara.

Iako stranke mogu da predaju i manje potpisa, čime konkurišu za manji broj odborničkih mesta, kod notara su ovih dana gužve. Ipak, oni poručuju - imamo dovoljno kapaciteta

“Imamo 103 mobilne ekipe koje izlaze na teren, po zahtevima. Dobar deo posla smo odradili. Nemamo velikih problema, radimo van radniog vremena, prekovremeno”, navodi notar Miodrag Đukanović.

Demokrate su listu predale, a nju je potpisao i profesor i reditelj Aleksandar Mandić. Jedan je od osnivača partije i veruje da samo ona može doneti promene.

“Drugi razlog je ogromna količina laži u kojoj živimo, a treći razlog je Šutanovac. Vrlo je sposoban i može da donese promenu”, ističe Mandić, dok na pitanje hoće li biti odbornik u gradskoj skupštini odgovara “Ne znam”.

Odgovor na ovo pitanje zna direktor Kliničko-bolničkog centra ”Dragiša Mišović“, profesor dr Radisav Šćepanović. Dugogodišnji član SPS-a želi i u gradsku skupštinu, ali samo onda kada to obaveze u bolnici dozvole.

“Ideje koje imate da pokušate da sprovedete u delo sa ciljem da se poboljša situacija… Realno je da budem odbornik, potrudiću se kad nisam u bolnici da se i tome posvetim”, navodi Šćepanović.

Liste sa potpisima građana bi narednih dana trebalo da preda i Aleksandar Spaić, lista okupljena oko Dragan Đilasa, te “Ne da(vi)mo Beograd”, a možda i Luka Maksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: