Haradinaj: Pa mi bi trebalo da prekinemo pregovore, ne vi

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je začuđen odlukom Beograda da suspenduje razgovore o normalizaciji odnosa između dve zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

21:33

Haradinaj: Pa mi bi trebalo da prekinemo pregovore, ne vi
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

Kako kaže, Priština je ta koja ne bi trebalo da učestvuje u pregovorima.

"Iznenađeni smo odlukom Srbije o suspenziji pregovora... Političke izjave imaju težinu, ali je mnogo veća pretnja vest da će se Srbija naoružati raketama koje mogu da stignu do Kosova. To je izjavio načelnik generalštaba Srbije i to je uznemiravajuće", kazao je Haradinaj na konferenciji za medije posle sastanka Saveta za bezbednost Kosova.

On je dodao da bi to bio dovoljan razlog da kosovska strane ne učestvuje u dijalogu.

"Zbog toga mi ne bismo trebali da učestvujemo u dijalogu", kazao je Haradinaj.

Savet za bezbednost Kosova je na sednici raspravljao o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Generalni direktor Policije Kosova Špend Mađuni je rekao da su odmah po saznanju o ubistvu preduzeli sve neophodne mere, kao i da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Olivera Ivanovića, kao i da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvetlio ovaj slučaj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je na konferenciji za novinare povodom ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića naveo da je Srbija dobro razumela pretnje predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija, koga je nazvao "pravim gospodarem Kosova".

"Pravi gospodar na Kosovu nije Tači ili Haradinaj već Kadri Veselji koji govori da se Albanci neće zaustaviti do Niša. Mi smo razumeli te pretnje i dobro smo ih shvatili, kao i ćutanje onih koji su trebali odmah da reaguju. Naš odgovor je da neće stići do Niša, mogu da ga posete kao turisti a da dolaze sa vojskom, to neka zaborave", kazao je Vučić.

Delegacija Beograda napustila je pregovore sa Prištinom u Briselu pošto je objavljena vest o ubistvu predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: