"Nismo napali Gojkovićevu, hoće da ućutka opoziciju"

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kaže da nije istina da su on i dvoje njegovih stranačkih kolega napali predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

11:55

Tanjug, arhiva

Obradović je novinarima u Skupštini rekao da su oni došli kod predsednice parlamenta u kabinet da joj postave pitanje zbog čega je on isključen sa sednice i kada će Gojkovićeva odgovarati za "pljačku" Novog Sada dok je bila gradonačelnica tog grada.

"Rekli su nam da Maja Gojković ima sastanak. Ja sam pokucao na vrata, a potom i ušao, videli smo da nema nikakvog sastanka i da je sama i postavio sam joj pitanje zašto sam isključen sa sednice", rekao je Obradović.

On tvrdi da nije bilo osnova da bude isključen sa sednice i da mu Gojkovićeva nije izrekla meru isključenja od 20 radnih dana nego da mu je posle izrečene treće opomene rekla da ne može da učestvuje u daljem radu sednice.

Prema njegovom navodu, odluka o isključenju sa sednice je doneta tokom vikenda, posle konsultacija sa predsednikom Srbije i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem.

Obradović je kazao i da je Gojkovićeva "slagala" kada je rekla da su je on, Srđan Nogo i Marija Janjušević napali te da se sve može videti na video-snimku koji su oni napravili, kao i da je Maja Gojković gurala Mariju Janjušević, udarala je u leđa i pokušavala da joj oduzme telefon kojim je snimala.

On je odbacio navode predsednice parlamenta da je psovao. "Da li možete mene da zamislite kako psujem? Nikada u životu ne psujem. Ja postavljam pitanja, ona su dosta neugodna po predstavnike vlasti, ali nikada ne psujem", rekao je Obradović.

Šef Dveri je ocenio da Gojkovićeva ima zadatak da "ućutka opoziciju" i da im ne dozvoli da govore o sprezi kriminala i korupcije u vrhu SNS jer je, kako je naveo "Vučić drži u fioci zbog krađe Novog Sada, dok je bila gradonačelnik".

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je troje poslanika Dveri upalo oko 10 časova u njen kabinet, vređali su je i onemogućavali da napusti prostoriju, a da je ona sama uspela da ih izbaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: