Šef Pentagona u Kijevu, eksplozija kod vlade VIDEO

U centru Kijeva, gde se održava parada u znak Dana nezavisnosti, dogodila se eksplozija. Dve osobe su povređene.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 24.08.2017.

14:05

Šef Pentagona u Kijevu, eksplozija kod vlade VIDEO
Screenshot

Eksplozija se dogodila u blizini zgrade Vlade Ukrajine. Povređeni su muškarac i žena, javljaju ukrajinski mediji.

Kako prenosi Sputnjik, nepoznati predmet eksplodirao je u 14.06. Očevici su lokalnim medijima rekli da su nakon eksplozije videli povređene na ulici.

Rojters prenosi da su očevici izjavili lokalnom televizijskom kanalu "112" da je izgledalo da je eksplozivno sredstvo bačeno iz automobila koji je tu prošao.

Portparolka Ukrajinske bezbednosne službe (SBU) kazala je za AFP da je po njihovoj "prvoj verziji" onoga što se desilo u pitanju "huliganizam".

Agencija navodi da se istražitelji i stručnjaci za eksploziv nalaze na mestu eksplozije u Ulici Gruševskog, u blizini zgrade ukrajinske vlade.

U Kijevu je danas u zvaničnoj poseti ministar odbrane SAD Džejms Matis, koji je sastao sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Tema njihovog razgovora, između ostalog, bila je i prisustvo ruskih trupa na ukrajinskoj teritoriji.

Porošenko je od Matisa tražio da se na istok Ukrajine, gde se proruski pobunjenici bore protiv ukrajinskih snaga, pošalju mirovnjaci UN.

Matis je u KIjevu izjavio da Rusija silom prekraja granice u Ukrajini.

Jedan kijevski portal objavio je video snimak koji je nastao odmah nakon eksplozije: Na snimku se vide povređeni kako leže na asfaltu.

UPOZORENJE: UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: