Svet 2

01.05.2024.

21:28

Ukrajina nema dovoljno rezervi: General Sirski ne može da zaustavi napredovanje ruskih snaga

General Oleksandr Sirski ne može da zaustavi napredovanje ruske armije na Avdejevskom pravcu, jer nema rezerve za to, a određene ukrajinske jedinice odbijaju da slede naređenja glavnokomandujućeg.

Izvor: TV Front

Ukrajina nema dovoljno rezervi: General Sirski ne može da zaustavi napredovanje ruskih snaga
EPA-EFE/VITALII NOSACH

Podeli:

Ovo prenose ukrajinski izvori pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Glavnokomandujući nije uspeo da prebaci 3. odvojenu jurišnu brigadu, stvorenu na osnovu Azova, u Očeretino, oni su jednostavno odbili da izvrše naređenje, i to ne prvi put. Ali Sirski nema svoje pripremljene rezerve. To je dovelo do toga da su jedinice Oružanih snaga Ukrajine bile prinuđene da napuste Novokalinovo i Keramik, kao i da se povuku na sever.

"Naš izvor u Generalštabu rekao je da Sirski ne može da zaustavi napredovanje ruske armije na Avdejevskom pravcu zbog nedostatka rezervi i odbijanja treće jurišne brigade da napreduje do Očeretina. Glavnokomandujući gubi popularnost među vojskom, a nova komanda nije u stanju da rukovodi brigadama", piše TG-kanal Rezident.

Problem sa rezervom u Oružanim snagama Ukrajine je više puta prijavljen zbog velikih gubitaka, 30–40% ljudstva je ostalo u brigadama. Zelenski je dolio ulje na vatru svojim uputstvima da ni pod kojim uslovima ne predaju Časov Jar. To je dovelo do prebacivanja rezervi iz drugih pravaca u ovaj pravac, efektivno ih slabeći. Posledice takve odluke sada su jasno vidljive kod Očeretina, gde je nemoguće zaustaviti rusku vojsku.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: