Mihajlovićeva: Dosta je ubijanja žena

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović apelovala je na institucije da pojačaju kordinaciju i rad na rešavanju problema nasilja u porodici.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je istakla da nijedna žena više ne sme da trpi nasilje.

"Jako me je potresla, kao verujem i celu Srbiju, vest da je jedna žena ubijena danas u Centru za socijalni rad pred svoje troje dece od strane muža nasilnika, koji je već bio u zatvoru zbog nasilja i za kog se znalo da je nasilnik. Ovo je ozbiljan društveni problem koji se tiče svih nas", izjavila je večeras Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost .

Ona je povodom poslednjeg u nizu ubistava žena, naglasila da država donosi dobre zakone koji se primenjuju, ali i apelovala na sve institucije da koordinisano rade.

"Nijedna žena više ne sme da trpi nasilje i bude ubijena, dosta je. Zato apelujem na sve institucije da pojačaju koordinaciju i još delotvornije rade na rešavanju ovog problema koji pogađa celo naše društvo", dodala je Mihajlovićeva.

U Centru za socijalni rad na Novom Beogradu muškarac je ubio bivšu suprugu tupim predmetom, a policija i dalje traga za njim.

Politika

strana 1 od 8305 idi na stranu