Šešelj: Firma vašeg brata?; Brnabić: Javila sam Agenciji

Posle iznošenja ekspozea mandatarka Ana Brnabić je i odgovarala na pitanja poslanika, posebno na pitanje Vojislava Šešelja.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 28.06.2017.

13:51

Šešelj: Firma vašeg brata?; Brnabić: Javila sam Agenciji
TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Šef poslanika SRS u Narodnoj skupštini je tražio odgovor na pitanje da li je mandatarka u sukobu interesa, pošto je kompanija u kojoj je direktor njen brat, dobijala poslove od države, a sve u vezi sa Direkcijom za e-upravu.

Ta Direkcija je izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima stavljena u nadležnost premijera, dok je u prethodnom periodu bila deo Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na čijem čelu je bila Brnabićeva.

“Iako nije bilo neophodno, pošto moj brat sa 44 godine nije više deo moje primarne porodice, kada je trebalo da postanem ministarka prijavila sam Agenciji za borbu protiv korupcije moguć sukob interesa i tražila sam mišljenje. Bilo je takvo da nastavim da radim svoj posao i da tenderi mogu da se nastave, a ukoliko kompanija u kojoj je direktor moj brat pobedi na tenderu, onda treba da obavestim Agenciju, da bi ona uzela dokumentaciju na uvid i da vidi da li je posao namešten ili nije i ja po tom mišljenju postupam“, navela je Brnabićeva.

Dodala je i da garantuje da će se pridržavati slova zakona i da će odgovarati na pitanja poput Šešeljevog i smatra da su takva pitanja legitimna.

Mandatara ne bira ni strani ambasador ni Blic

Mandatarka je takođe odbacila navode da su američki ambasador i mediji uticali na odluku ko će biti kandidat za predsednika Vlade Srbije.

"O vladi, mandataru i predlogu za mandatara i ministarima ne odlučuje američki ambasador i ni jedan drugi ambasadorm pa ni i Blic", rekla je Ana Brnabić odgovarajući šefu poslaničke grupe SRS na navode o tome da li je možda Blic ili američki ambasador uticao na njen izbor za mandatara.

Ona je pitala i zašto bi neko ko je ozbiljan čovek pročitao nešto u Blicu ili drugim novinama i na osnovu toga odlučio da promeni mišljenje o tome ko treba ili ne treba da bude mandatar.

"Možda je Blic upravo to objavio da ja ne bih taj dan bila proglašena za mandatara", rekla je Ana Brnabić.

Blic je u danu kada je predsednik Srbije trebalo da objavi odluku o mandataru, na naslovnoj strani imao natpis da Ana Brnabić mora biti mandatar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: