Mali: Inauguracija dokaz koliko je Srbija postala normalna

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je broj stranih zvaničnika na Vučićevoj inauguraciji najbolji dokaz koliko je Srbija postala normalna i poštovana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je rekao da je Srbija postala zemlja sa kojom svi žele da budu prijatelji, uporedivši to sa nekadašnjom Jugoslavijom.

“Predsednik Vučić je pametnom politikom orijetisanom prevashodno u interesu građana Srbije, saradnje sa svim stranama sveta, doprineo je da danas vidimo državnike iz svih zemalja sveta, da na inauguraciji prisustvuvuje svako ko iole drži do sebe“, kazao je u izjavi Tanjugu.

Rekao je da je prijem sjajna prilika za promociju Srbije i Beograda.

Preneo je da je imao prilike da se sastane sa izaslanikom francuskog predsednika koji je ukazao da se mnogo promenilo u Beogradu u samo godinu dana, te najavio da će poslati pariske urbaniste da vide kako se brzo menja grad.

Mali je rekao da je ovo slika Beograda koju želimo da šaljemo u svet i da su oni koji su došli po prvi put u naš grad odmah zavoleli našu metropolu.

Ukazao je da je u Palati Srbije izložena i prezentacija Beograda na vodi, kao i da se na prijemu promovišu mnoge druge stvari o našoj zemlji i glavnom gradu.

„Moje srce je puno zbog činjenice što prenosimo lepu sliku i dobar utisak o našoj zemlji i Beogradu“, kazao je on.

Mali je ukazao da sve funksioniše besprekorno u Beogradu, i zamolio sugrađane da imaju malo strpljenja zbog zastoja u saobraćaju.

„Mislim da Beograd i Srbija zasluzuju ovo i osećamo se ponosno i važno kao pre više decenija. To je najveća stvar ove inauguracije, a ja sam ponosam kao građanin ove zemlje i stanovnik ovog grada“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu