SAD i OEBS: Postoji rizik od eskalacije na Kosovu

Ambasada SAD u Prištini i tamošnja Misija OEBS-a upozorile su da postoji rizik od eskalacije situacije tokom predizborne kampanje na Kosovu, piše "Koha ditore".

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

00:41

SAD i OEBS: Postoji rizik od eskalacije na Kosovu

Ambasada SAD i Misija OEBS izdale su zajedničko saopštenje pre nekoliko dana, piše prištinski list, u kome su pozvali na prestanak svih oblika zastrašivanja.

"Mediji su obimno izvestili o mogućnosti političkog zastrašivanja. Pozivamo sve političke partije da podrže demokratske ideale na ovim izborima. Ovo važi za sve političke partije na Kosovu", izjavila je portparol američke ambasade na Kosovu "Kohi ditore".

Portparol Misije OEBS na Kosovu je, u međuvremenu, rekao da je zajedničko saopštenje izdato nakon medijskih izveštaja o napadima na člana pokreta "Samoopredeljenje" Argona Kabašija i člana Demokratske partije Kosova (PDK) Arbana Džare, zatim o napadu na prostorije PDK u Srbici i o pritiscima na političare iz redova kosovskih Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: