"Zapad naše opredeljenje, a partneri NATO i EU"

Mandatar za sastav vlade Makedonije i lider SDSM, Zoran Zaev najavio je da će graditi društvo u kojem su svi jednaki u slobodnoj i nestranačkoj državi.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

16:12

"Ovo je nov početak za našu Makedoniju. Znam da se nada ponovo probudila. Zasobom ostavljamo katastrofe, a pred nama su reforme", rekao je on na početku redovnog kongresa SDSM, istakavši da neće dozvoliti da se "ponovi zlo koje je napravila" do sada vladajuća stranka VMRO DPMNE.

Zaev je istakao da će raditi u interesu svih građana i obećao solidarno društvo bez revanšizma, "departizaciju", veća radnička prava, argumente, a ne lažne vesti.

"Ulog je previsok da bismo dozvolili da nas povedu niske političke strasti ili nefer rivalstva i razlike, bilo međusobne, ili prema našim političkim protivnicima. Nova vlada će se fokusirati na ono što zbližava, a ne na ono što deli", rekao je lider SDSM i jedini kandidat za predsednika te stranke.

Zaev je od svojih partijskih drugova zatražio da rade odgovorno i građanima odgovaraju za svoj rad. "Zapadne vrednosti su naše strateško opredeljenje, a naši partneri su EU I NATO", rekao je Zaev.

U radu redovnog, 22. Kongresa SDSM, učestvuje više od 700 delegata, a prisustvuju delegacije partnerskih stranka iz parlamentarne većine s kojima Zaev pregovara o formiranju koalicione vlade - albanskih stranaka DUI, Besa i Alijansa za Albance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: