Eksplozije kod busa Borusije - staklo heroj, nađeno pismo

Nemačka policija saopštila je da su se dogodile tri eksplozije u blizini klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda.

Izvor: B92

Utorak, 11.04.2017.

20:46

Eksplozije kod busa Borusije - staklo heroj, nađeno pismo
Foto: GettyImages

Portparol policije severne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman rekao je agenciji AP da su se dogodile "tri eksplozije" u blizini klupskog autobusa, kada je prevozeći igrače napuštao hotel i krenuo ka stadionu, gde je trebalo da se igra utakmica sa Monakom u Ligi šampiona.

Iz navode da prve indicije ukazuju na to da je reč o "napadu ozbiljnim eksplozivom", kao i da se pretpostavlja da je tim Borusije bio meta napada. Ipak, ističu da izvor eksplozije i dalje nije poznat, iako istražitelji razmatraju sve mogućnosti.

Takođe, navodi se da je pismo pronađeno blizu mesta na kojem je do napada došlo.

Nemački mediji pišu da je neprobojno staklo na autobusu sprečilo tragediju. Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo, piše Velt.

Špigel navodi pozivajući se na bezbednosne krugove da se radi o ciljanim napadima na autobus.

Mediji su ranije preneli da je lakše povređen fudbaler Mark Bartra, kao i da je imao operaciju ruke nakon napada.

"Ubrzo nakon što je autobus Borusije Dortmund krenuo iz hotela ka stadionu dogodio se incident. Autobus je oštećen na dva mesta. Jedna osoba je povređena i nalazi se u bolnici", navodi se u saopštenju kluba.

Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu.

Na fotografijama sa lica mesta vidi se da su na autobusu razbijena stakla. Policija dronom pretražuje okolinu kako bi utvrdila da li postoji još neki skriveni eksploziv.

Navijači na stadionu su čekali informacije o napadu, ali i utakmici, koja je odložena za sutra od 18.45.

Navijači Monaka su na stadionu uzvikivali "Dortmund, Dortmund".

Pošto među navijačima Monaka ima mnogo onih koji su u Nemačku došli na samo utakmicu, Borusija je na društvenim mrežama pokrenula akciju "Krevet za gostujuće navijače". Tako se navijači Monaka koji nemaju gde da provedu noć javljaju klubu, a navijači Borusije ih primaju u svoje domove.
Foto: GettyImages
.
Foto: GettyImages
.
Foto: GettyImages
.
Foto: GettyImages
.
Foto: GettyImages
.
Foto: GettyImages
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: