"Pričaju mi za Šredera, oni za Solanu imali crvenih tepih"

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je za TV Pink da je Gerhard Šreder jedan od najvećih evropskih reformatora i da je to naglasila i Angela Merkel.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2017.

10:44

Foto: Tanjug

"Šreder je tvorac moćne nemačke privrede. Došao je da kaže 'verujemo Aleksandru jer će nastaviti teške reforme'. Beskrajno smo ponosni. A govorite mi nešto vi koji se ukinuli presude protiv svih lidera NATO. Solanu ste dočekivali na crvenom tepihu, a solite mi pamet. Ja ovo radim za dobru sliku i dobar imidž Srbije", kaže Vučić.

Bivši nemački kancelar učestvovao je u petak u Beogradu na predizbornom skupu Aleksandra Vučića u Kombank areni.

Opozicioni lideri kritikovali su Vučića zato što je na godišnjicu NATO bombardovanja na njegovom mitingu učestvovao Šreder koji je u vreme bombardovanja bio nemački kancelar. DSS je naveo da je Šreder prvi nemački lider od Adolfa Hitlera koji je poslao nemačku vojsku u strani rat, u sklopu napada 1999. godine.

Vučić je naveo da su na njegovom mitingu u Areni učestvovali i ministar inostranih poslova Mađarke Petro Sijarto ističući to da je pričao na srpskom, kao i da je došao predstavnik Putinove partije i podržao ga.

"Više puta sam se video sa Putinom nego što su ga neki videli na fotografijama, nisu ga videli u novinama koliko ja uživo, a oni meni sole pamet o Rusiji", izjavio je Vučić.

Kako kaže, u ponedeljak će se sastati sa Putinom u Moskvi. Naglasio je da će sa ruskim predsednikom Putinom pričati o četiri teme, kao i da će biti jedan sastanak delegacija, a da će on i Putin imati sastanak u četiri oka.

Naveo je i da će zbog toga dva dana biti van kampanje "pa mogu da ospu paljbu".

"Zaista sam bio počastvovan što sam predstavljao zemlju u Berlinu, Vašingtonu, Moskvi, Pekingu da naša zemlja bude poštovana i ako sam za jedan posto tome doprineo vrlo sam srećan", izjavio je Vučić.

Predsednički kandidat je pričao i o tome da Srbija želi jača svoju vojsku, da je neutralna, ali da mora da bude spremna da se zaštiti.

"Dramatično podižemo vojnu gotovost, a što to niste obezbedili ranije? Ko je to razgovarao sa Putinom i to obezbedio? Vi ili ja? Biće da sam ja, ne vi", rekao je Vučić.

Govoreći o izbornoj kampanji Vučić je naveo da kampanja nikada nije bila mirnija, da nije bilo tuča i sukoba i da su "najveći izgredi razbijanje prostorija stranke koju ja vodim".

"Dobro je da postoji veliki broj kandidata i njihovih programa. Izbori su demokratska utakmica, praznik demokratije, ali nisam mnogo čuo o tim programima. Potrudili su se da kažu da to nije važno, nego samo loša reč protiv mene i to je to", kaže Vučić.

Pričao je i o njegovom izbornom spotu: "Kada sam napravio spot 'Vučiću pederu' zabranili su ga. Nisam ja to vikao, oni su vikali. Nisam mogao da pustim ono na čemu su oni gradili kampanju".

Prema njegovim rečima, "dobar momak, Milenko Jovanov napravio je greški kada je istupom protiv drugog dosovskog kandidata reagovao na najteže uvrede prema mojoj porodici".

"Da bi pokazao koliko je to što je on rekao besmisleno rekao je 'ej, pa ona je i tvoja žena narko diler. Ja sam reagovao istog trenutka, za mene nije strana reč izvinite. Napisao sam pismeno i rekao molim vas, oprostite. Razlika između nas i njih je što mi ne možemo da radimo ono što oni radi svakog dana. I posle toga su nastavili sa istim, a ovo je bilo samo jednom i nikada više", navodi Vučić.

Na pitanje šta misli na načinu rada RTS rekao je da bi bio nekorektan kada bi rekao da njihovo praćenje rada Vlade nije dobro, ali da će o načinu praćenja izborne kampanje pričati posle izbora.

Vučić je naglasio da "i vodu iz flašice koju pije sam plaća".

"Živim pristojno, lepo sam plaćen, plaćaju me građani, a oni (opozicija, prim. aut) znaju da ne mogu ništa da mi nađu pa izmišljaju priče o mojoj porodici, da je Andrej Vučić vlasnik 'Franša'. Otiđite u 'Franš' pa pitajte. Za laži sam čuo da Angele, rekla mi je da u savremeno vreme tri-četiri dana lažne kampanje i ceo nečiji rad može da padne u vodu".

Naveo je i da je "program opozicije mržnja", a njegov odgovor "borba", kao i da posle izbora neće tražiti razlog da opravda svoj poraz već će čestitati i pružiti ruku onome ko ima glas više.

"Šanse su 50/50, tu je negde. Nekoliko hiljada, desetina hiljada glasova će odlučiti", naglasio je Vučić.

Govoreći o slučaju rušenja u Savamali ponovio je ono što je govorio više puta – da je reč o "rušenju udžerica", da on nikada ne beži od toga, ali da se ne priča o smrti Ranka Panića, smrti gardista, "čak ni o tome ko je ubio Ćuruviju".

Govoreći o finansiranju kampanje naveo je "smeju da pitaju samo za nas, a ne pitaju jer znaju da imamo legalne izvore čiste kao suza".

"Najčistiji izveštaj o poslovanju je kod nas. Pitajte Sretenovića da vam kaže. Ono što ja želim jeste da finansije u stranci budu uređene kao u državi. Čuvali smo novac za poslednje dve nedelje kampanje, imamo ga. Drugi su krenuli nedeljama ranije od nas".

Tokom gostovanja na televiziji Pink Vučić je pričao i o tome kako je služio vojsku u Sarajevu, da je tako vratio svoj dug otadžbini, ka i da je bežao iz kasarne kako bi se "viđao sa simpatijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: