Plenković sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji

Premijer Hrvatske Andrej Plenković razgovarao je u Zagrebu s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

17:22

Plenković sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji
Foto: Tanjug

Plenković je razgovarao sa poslanikom u Skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovim i predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Slavenom Bačićem.

"Vrlo smo jasno izrazili naš stav o nužnosti poštovanja hrvatske manjine u Srbiji, kako to Vlada radi prema srpskoj manjini u Hrvatskoj", rekao je novinarima Plenković.

On je dodao da se aktivnom politikom kroz Ministarstvo spoljnih poslova i Kancelariju za Hrvate izvan Vojvodine i konkretne projekte može ojačati položaj Hrvata u Srbiji "u pogledu njihove zastupljenost u predstavničkim telima, kulturnih prava, obrazovnog sistema, kao i učešća u medijskom životu".

Na konferenciji za novinare povodom rasta BDP za 2, 9 odsto u trećem tromesečju ove godine, Plenković je ocenio da je to znak da Hrvatska ide u dobrom smeru i dodao da je reč o "vrlo jasnom signalu o rastu hrvatske privrede, najboljem u zadnjih osam godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: