Zašto je pretučen profesor u Kovačici?

Kovačica -- Policija je uhapsila 29-ogodišnjeg napadača koji se sumnjiči da je 31. avgusta pretukao profesora gimnazije iz Kovačice.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Pančevacka policija je identifikovala Leonarda Pastora (29) iz okoline Pančeva kao odgovrnog da je pretukao Gorana Herlinga, profesora gimnazije "Mihajlo Pupin" u Kovačici.

Motiv brutalnog obračuna bio je taj što je navodno Herling vređao svoju koleginicu A.M, profesorku filozofije.

Ona se požalila svom partneru Leonardu Pastoru, koji je iste večeri pretukao Herlinga.

Šefica biroa za saradnju s medijima MUP-a Biljana Popović - Ivković je izjavila da motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob.

Ivković je gostujući za televiziju Pink rekla da je policija brzo i efikasno identifikovala i uhapsila osumnjičenog i da je protiv njega podneta krivična prijava zbog teških telesnih povreda koje je naneo profesoru Herlingu.

"Zbog brojnih spekulacija u javnosti, moram da kažem: Herling je zapravo obmanuo javnost iznoseći u medijima kako su to navodno učinile fašističke grupe, političke organizacije, politički neistomišljenici i slično. Ovde je reč isključivo o privatnom sukobu. Profesor Herling je došao u sukob sa svojom koleginicom u giminiziji u kojoj radi, vređao je i omalovažavao i potom je njen mladić rešio da se obračuna sa njim i to je kompletna istina", rekla je Ivković.

Kako kaže, policiji treba dozvoliti da radi svoj posao i skandalozno je to što se u poslednje vreme istraga vodi u medijima.

"Posao policije je da pronađemo, identifikujemo i uhapsimo osumnjičenog, a u ovom slučaju se prosto stvorilo plodno tle za spekulacije kako politika opet stoji iza ovog slučaja. To je privatni sukob i osumnjičeni će biti procesuiran", navela je Ivković.

Profesor je ranije za "Blic" tvrdio da su u pitanju bila čak tri napadaca.

Njegove kolege kažu da je Herlinga metalnom šipkom prebila grupa muškaraca, te da su ga tukli po glavi, telu, rukama i prstima.

L.P. se tereti da je počinio krivično delo teške telesne povrede i protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu