Priština: Optužen bivši predsednik Apelacionog suda

Kosovsko Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika Apelacionog suda u Prištini Saljija Mekaja.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

23:28

Default images
Getty Images

Optuženo je još troje za zloupotrebe službenog položaja, sticanja financijske dobiti i podsticaja na kriminal.

Prema optužnici, Mekaj je kako bi stekao dobit za sebe i druga lica obećao optuženoj V. G. da će se angažovati za blažu ocenu krivičnih dela koje je izvršio njen suprug kako bi bio oslobođen pritvora.

Mekaj je od jednog sudije Apelacionog suda zatražio da zakaže sudsko ročište u suprotnosti sa rešenjem Apelacionog suda na čijem je čelu u to vreme bio, čime je zloupotrebio službeni položaj i ovlaščenja.

Optužena V. G. namerno je podsticala optuženog bivšeg predsednika Apelacionog suda na to da zloupotrebi svoj službeni položaj i ovlaščenja kao bi se ubrzao postupak protiv njenog supruga koji se nalazio u pritvoru za izvršenje nekoliko teških krivičnih dela. V. G. je zajedno sa optuženima M. S. i A. S. pokušala da uruči mito.

Ona je od optuženog A. S. uzela 20.000 evra koje je trebala da preda optuženom Mekaju. Nadležno tužilaštvo je zatražilo da sud optužene proglasi krivima i osudi ih prema zakonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: