Vozač teroriste: Policija nas je triput zaustavila

Hamza Atu, čovek koji je prevezao Salaha Abdeslama iz Pariza u Belgiju, rekao je da ih je policija tri puta zaustavila, ali i svaki put pustila da nastave put.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2015.

12:43

Default images
Terorista za kojim se još traga Salah Abdeslam (foto: Beta/AP)

On je otkrio informacije koje istražitelji do sada nisu imali jer se pretpostavljalo da je automobil sa teroristom zaustavljen samo jednom.

Atu je optužen za pomaganje u terorističkim aktivnostima, a u iskazu je naveo da ih je prvi policajac koji ih je zaustavio pitao da li su koristili narkotike.

Prema njegovim rečima, on i Muhamed Amri, koji se takođe nalazio u automobilu, pušili su džoint u prednjem delu automobila, dok je Abdeslam bio sakriven u zadnjem.

“Policajac je rekao da nije dobro to što koristimo drogu, ali je rekao da to što mi radimo nije prioritet tog dana, misleći na napade u Parizu. Sledeća dva puta, kada su nam tražili dokumenta, Salah se nije trudio da sakrije svoj identitet, dao je ličnu kartu sa svojim imenom i adresom u Molenbeku, naselju u Briselu“, naveo je Atu.

Automobil kojim su putovali je neposredno potom pronađen u Molenbeku, Atu i Amri su uhapšeni, ali je Abdeslam pobegao.

Prema izvorima agencije Frans pres Abdeslam je tekstualnom porukom pozvao dvojicu prijatelja da ga pokupe u Parizu.

,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: