Amerikanci obučavaju ruske teroriste u Avganistanu

Pripadnici Islamske države organizuju kampove u Avganistanu za teroriste iz Rusije, kao deo plana za širenje organizacije na centralnu Aziju.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

12:48

Default images

To je objavio specijalni predstavnik ruskog predsednika Vladimira Putina za Avganistan Zamir Kabulov.

On je istakao da se među instruktorima nalaze teroristi sa državljanstvima Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

”Postoji nekoliko kampova Islamske države u Avganistanu. Tu se nalaze potencijalni teroristi iz centralne Azije i nekih regiona Rusije. Tamo se isključivo govori ruskim jezikom”, rekao je Kabulov.

Prema njegovim rečima, ruske obaveštajne službe i dalje procenjuju broj terorista u Avganistanu koji su se pridružili Islamskoj državi, za sada je taj broj 3.500, ali i konstantno raste.

”Uspon u Avganistanu je apsolutni prioritet Islamske države. Zamislite, pre samo godinu dana se teroristička grupa iz Sirije i Iraka pojavila na tlu Avganistana, a već sada ima oko 3.500 članova, a tu ne računam simpatizere koji mogu veoma lako da postanu aktivni teroristi”, upozorio je Kabulov.

U Avganistanu se proteklih nedelja situacija veoma zaoštravala, talibani sada sve češće napadaju, a posle američkog bombardovanja jedne bolnice u gradu Kunduz, Moskva je odlučila da na granicu Tadžikistana, avganistanskog suseda, pošalje dodatne vojne jedinice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: