"Ima dosta problema u vezi s poglavljem 35"

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje ove godine otvaranje poglavlja 32 i 35, a početkom sledeće 23 i 24 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zahvalivši minstru spoljnih poslova Velike Britanije Filipu Hamondu na podršci evropskom putu Srbije Vučić je istakao da je za Srbiju posebno problematično poglavlje 35, koje se bavi pitanjem Kosova.

"Za nas ima dosta problema u vezi s poglavljem 35, ali o tome ćemo više razgovarati 13. oktobra u Briselu", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji s Hamondom.

On je preneo da je sa šefom britanske diplomatije razgovarao i o nastavku dijaloga s Prištinom, posebno o zaštiti srpskih crkava i manastira na Kosovu, kao i o Unesku, ali i o izbegličkoj krizi, odnosima u regionu, nastavku ekonomskih i političkih reformi u Srbiji.

"Prihvatili smo predlog ministra Hamonda da uspostavimo formalni strateški dijalog, da imamo stalnu vezu i kontakte, gde bismo preko tela koje bi vodili, recimo, zamenici ministra spoljnih poslova, mogli da se konsultujemo o ključnim stvarima za obe zemlje", izjavio je premijer.

Posebno istakavši dobre bilateralne odnose, Vučić je zahvalio Hamondu i Velikoj Britaniji na pomoći u situacijama kada je Srbiji to zaista bilo neophodno, posebno nakon katastrofalnih poplava 2015, ali i sada u vreme izbegličke krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu