Deset mrtvih na snimanju rijalitija

Buenos Ajres -- Deset osoba, među kojima su olimpijska šampionka i još dvoje sportista, poginuli su u sudaru dva helikoptera na snimanju rijaliti emisije na severu Argentine.

Izvor: B92
Podeli

Osmoro stradalih su Francuzi, a letelicama su pilotirali Argentinci.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je potvrdio da su među stradalima olimpijska šampionka u plivanju Kamil Mufa (25), bokser Aleksis Vasten i jedriličarka Florens Arto.

Oni su učestvovali u snimanju rijaliti programa “Izbačeni“ (Dropped) koji je trebalo da se emituje na televiziji TF1 kasnije ove godine.

Prema navodima zvaničnika provincije La Rioha, gde se dogodila nesreća, helikopteri su eksplodirali u vazduhu posle verovatnog sudara.

Iako su u prvom trenutku stigle informacije da su među putnicima bili plivač Alan Bernad i bivši fudbaler Silvan Viltor, oni su se neposredno nakon nesreće oglasili na društvenim mrežama.

Nadležni istražuju uzroke nesreće, a prema nezvaničnim informacijama, isključena je mogućnost da su vremenski uslovi uticali na sudar i eksplozije helikoptera.

Svet

SAD šalje avione F-16 Egiptu

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama odobrio je isporuku desetak aviona F-16 Egiptu, deo pomoći koja je bila zamrznuta posle promene vlasti u toj zemlji 2013. godine.

Svet utorak 31.03. 23:48 Komentara: 4

Prag: Selfiji sa vojnicima SAD

Prag -- Konvoj američkih vojnika i oklopnih vozila, posle prolaska kroz više država istočne Evrope stigao je bez incidenata u Prag, gde su ga dočekale hiljade ljudi.

Svet utorak 31.03. 23:19 Komentara: 64

Traktorima ispred EP u Briselu

Brisel -- Belgijski mlekari dovezli su traktore ispred Evropskog parlamenta u Briselu, u znak protesta zbog ukidanja kvota za mleko, što ugrožava male proizvođače.

Svet utorak 31.03. 22:18 Komentara: 2
strana 1 od 558 idi na stranu