Inficirane bebe idu na pregled u BG

Podgorica -- Bebe inficirane nakon rođenja u bolnici u Bijelom Polju u Crnoj Gori biće pregledane u Institutu za majku i dete u Beogradu, izjavio je Slaviša Knežević.

Izvor: Tanjug
Podeli

Otac preminule bebe Slaviša Knežević je u izjavi za Antenu M rekao da je peticija koja je potpisivana u Bijelom Polju da se ostale četiri zaražene bebe pregledaju u inostranstvu "urodila plodom".

"To je potpisano, završeno. Roditelji su bili na konzilijumu, ali ne znam kada će biti poslate. Ministarstvo zdravlja će to finansirati i deca će biti upućena u Institut za majku i dete u Beogradu", objasnio je Knežević.

Viša državna tužilaštva u Bijelom Polju i Podgorici razmatraju rezultate istrage u slučaju smrti jedne i inficiranja četiri bebe u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i Kliničkom centru Crne Gore, saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo i najavilo da će nakon razmatranja uslediti odgovarajuće odluke.

U Kliničkom centru u Podgorici je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo 11. novembra, nakon čega je pokrenute istraga o uzrocima infekcija.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić podneli su ostavku na te funkcije, zbog propusta u zdravstvenom sistemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu