"Blokiraćemo put Srbije ka EU"

Zagreb -- Novi predsednik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević Ivan Tešeš rekao je da će otežati put Srbije ka EU dok ne dobiju svoje.

Izvor: B92
Podeli

“Mi ne želimo nikakav rat sa Srbijom, mi samo želimo da oni mama daju ono što je naše. Mi ćemo im otežati put u Evropsku uniju jer Hrvatska ima to pravo glasa, moraju sve članice pristati da oni uđu u EU. Mi ćemo to otežati, zablokirati, sve dok ne lažu gde je svaki hrvatski civil i branitelj iz Domovinskog rata“, naveo je Tepeš, a prenosi 24sata.hr.

HSP AS je u subotu za novog predsednika izabrala doskorašnjeg vršioca dužnosti, koji se na toj poziciji našao posle odlaska predsednice Ruže Tomašić, hrvatske predstavnice u Evropskom parlamentu.

Stranka je osnovana 2009. godine, odvajanjem od Hrvatske stranke prava, a na izborima za Evropski parlament imala je dva kandidata, Tomašićevu i Tepeša.

Tepeš je i pre izbora za predsednika davao izjave u vezi sa Srbijom. On je najavio da će od Vlade Hrvatske zatražiti uvođenje viznog režima građanima Srbije, pošto se vlast u Srbiji nije ogradila od izjava haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu