NATO: Kosovo je uspešna priča

Vrhovni komandant NATO za Evropu, američki general Filip Bridlav, ocenio je da je Kosovo "uspešna priča" i da kosovsko društvo "svakog dana napreduje".

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

18:42

Default images

Bridlav je novinarima u Prištini rekao da njegov dolazak na Kosovo nije povezan s jučerašnjim objavljivanjem izveštaja tužioca Klinta Vilijamsona zaduženog za istragu trgovine ljudskim organima i drugih zlodela tokom rata za Kosovo 1999. godine.

To su pitanja iz nadležnosti Euleksa i Evropske unije, u koja se NATO ne meša, rekao je general.

Bridlav je u izjavi novinarima u vojnom delu prištinskog aerodroma ocenio i da se poboljšava opšte stanje na severu Kosova i sloboda kretanja.

Gneral je ukazao da je opasan odlazak građana Kosova, kao i drugih, u rat u Siriji i drugde, i ukazao da je uznemirujuće to što se ne čini dovoljno da se to predupredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: