Humanitarne akcije - siva zona

Beograd -- Direktor RFZO Momčilo Babić kaže da nije regulisano prikupljanje novca u humanitarnim akcijama za lečenje dece u inostranstvu i da je rešenje da se formira fond

Izvor: Tanjug
Podeli

Babić je rekao da radi na rešavanju ovog pitanja i da će to biti regulisano u pravnom smislu za mesec dana, jer se radi na predlogu odluke statuta koji će biti prezentovan uskoro javnosti.

"Mi imamo danas situaciju da svaka marketinška agencija može da pokrene kampanju prikupljanja novca za lečenje nekog deteta u inostranstvu. Ovo je potpuno neregulisana oblast", rekao je direktor RFZO.

Babić je novinarima, nakon predstavljanja Saveta za borbu protiv korupcije u zdravstvu koji je osnovao RFZO, rekao da taj fond ne može biti u sastavu RFZO, ali da će zdravstveni fond pomoći logistički njegovo osnivanje, moći će da koriste njihove prostorije, pružiće im administrativnu pomoć.

On je naglasio da je za osnivanje fonda dat već operativni naziv "Zdravlje za sve - sve za zdravlje" i dodao da se mora uvesti kontrola i red u ovu oblast.

U RFZO kažu da u slučaju male Tijane nije podnet zahtev RFZO za njeno lečenje u inostranstvu i da iz RFZO proceduralno nije odbijen zahtev ove porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu