Krstić novi ministar finansija

Beograd -- Lazar Krstić potvrdio je za B92 da je prihvatio funkciju ministra finansija u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

"Dogovorili smo se o mestu ministra finansija, koje ću ja preuzeti u rekonstruisanoj vladi. Sada razgovaramo o programu i sledećim koracima koje treba preuzeti, za par dana znaćemo i više o tome", rekao je Krstić za B92

Krstić je rodom Nišlija, a nakon što je kao đak generacije maturirao u gimnaziji "Bora Stanković", primljen je na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju za školovanje, koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Kao đak u Srbiji, bio je i polaznik naučne stanice "Petnica", gde je i saznao od starijih kako bi mogao da konkuriše za strane fakultete. Krstić je probao da konkuriše na više njih, ali kada je shvatio da je primljen na najbolji, nije imao dilemu.

Na Jejlu je bio jedan od osnivača Društva evropskih studenata, a primljen je i u bratstvo "Delta kapa epsilon", čiji su članovi bili i američki predsednici - sin i otac Džordž Buš. Pored njih, tu su se školovali i Džerald Ford i Bil Klinton.

Već od prve godine studija na Jejlu izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije.

Iste godine je započeo karijeru u konsultantskoj kući "Mekenzi“, gde kao finansijski ekspert radi i danas u Njujorku.

Krstić je takođe i član srpske "Mense"“, koja okuplja ljude natprosečne inteligencije. Dobitnik je i jednog od prvih 200 novih pasoša, koji su pripali samo zaslužnima.

Krstić je i ranije govorio da bi se rado vratio u Srbiju, čak i za mnogo manju platu nego što je ima u Americi.

Prema pisanju beogradskih medija, Lazar Krstić je pre nekoliko godina slao mejl ministarstvu i Vladi, u kome moli da dobrovoljno radi, ali odgovora nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu