"Đinđićevo delo pripada građanima"

Beograd -- Delo, vizija i politički program Zorana Đinđića konačno pripadaju svim građanima, čak i onima koji ga za života nisu razumeli, ocenio je Goran Vesić.

Izvor: Beta
Podeli

"Skoro čitavu deceniju posle njegove (Đinđićeve) smrti u srpskoj politici vladali su demagozi, političari koji su radili samo ono što su smatrali da žele da čuju njihovi birači, državnici koji su vodili samo računa o svom ličnom rejtingu, a pri tome nisu rešili nijedno otvoreno pitanje u našem društvu", napisao je Vesić u autorskom tekstu za list Danas.

Prema Vesićevim rečima, koji je bio jedan od najbližih saradnika pokojnog premijera, svaki političar koji bude doprineo da zemlja racionalno rešava kosovsko pitanje, kada Srbija postane članica EU i kada se bude radilo na modernizaciji zemlje, moći će da kaže da je na "Zoranovom putu".

"Budemo li tako rešavali svoje probleme, budite sigurni da će nas zadovoljno gledati negde iz budućnosti, ako može da nas vidi. I biće mu važno jedino da Srbija ide napred bez obzira na to ko je vodi", napisao je Vesić.

Društvo

strana 1 od 177 idi na stranu